Najpogostejša vprašanja (FAQ)


Kakšna je razlika med Vismed® enodmernimi kapljicami in  Vismed® Multi?

Razlike v sestavi med obema izdelkoma ni. Oba vsebujeta 0,18% natrijevega hialuronata, vse ključne esencialne ione, sta hipoosmolarna in sta oba brez konzervansa. Razlika je v pakiranju.  pakiranje vsebuje 20 enoodmernih vsebnikov. Vismed® pakiranje je primerno predvsem za priložnostne uporabnike, ki le občasno potrebujejo nego z vlažilnimi kapljicami. Vismed® Multi je pakiran v 10 ml stisljivi plastenki s posebnim filtrom, ki omogoča obstojnost Vismed® Multi 3 mesece po prvem odprtju brez prisotnosti konzervansa. Vismed® Multi je ekonomično pakiranje primerno za redne uporabnike. Plastenka z 10 ml Vismed® Multi namreč ustreza 30 enoodmernim vsebnikom v pakiranju Vismed®. 


Kako hitro pomaga Vismed® in kako dolgo ga moram uporabljati?

Uporaba Vismed® izdelkov takoj olajša simptome suhega očesa, dolžina priporočene uporabe pa močno zavisi od izvora težav. Primer: Če suho oko nastopi kot posledica zunanjih vzrokov (suh vroč ali hladen zrak) se lahko težave opravijo v parih dneh uporabe. Hkrati se priporoča izogibanje dejavnikom tveganja za ponovitev težav. Če je suho oko posledica notranjih vzrokov (fiziološke spremembe, bolezni itd..) pa je nega suhega očesa dolgotrajna, včasih tudi doživljenska. Več o vzrokih za suho oko>>>


Vismed® Multi je sedaj drugače pakiran, kaj se je spremenilo?

Vismed® Multi je od leta 2012 na voljo v novem praktičnem pakiranju. Staro pakiranje s plastenko z razpršilcem je mnogo uporabnikov težko uporabljalo. Od leta 2012 je Vismed® Multi pakiran v posebni stisljivi plastenki s posebnim mikrobiološkim filtrom na vrhu, ki omogoča obstojnost raztopine 3 mesece po odprtju brez prisotnosti konzervansa. Vismed® Multi je sedaj zelo enostaven za uporabo, po principu "samo stisni" plastenko in kapljica pade v oko.


Ali lahko izdelke Vismed® uporabljam ob nošenju kontaktnih leč?

Vse izdelke Vismed®, Vismed® Multi, Vismed® Gel in Vismed® Light lahko uporabljate ob sočasni uporabi kontaktnih leč, tako trdih kot mehkih.


Uporabljal-a sem vlažilne kapljice drugih proizvajalcev. V čem se Vismed® razlikuje?

Vismed® se razlikuje od drugih vlažilnih kapljic po tem, da vsebuje natrijev hialuronat, ki omogoča posebno obnašanje vlažilnih kapljic na površini očesa, omogoča prilagajanje viskoznosti solznega filma med mežiki (viskoelastičnost). Hialuronat ima veliko sposobnost zadrževanja vlage na očesu in s tem dolgotrajnega vlaženja. Vsebuje vse esencialne ione, ki so pomembni za vzdrževanje zdrave roženice. Vismed® vlažilne kapljice so hipoosmolarne in s tem rešujemo problem hiperosmolarnega solznega filma, ki je spremljevalec težav s suhim očesom. Vismed® je na voljo v različnih pakiranjih z različnimi koncetracijami natrijevega hialuronata primernimi za različne stopnje težav s suhim očesom.