VISMED® GEL

VISMED® GEL vsebuje višjo koncentracijo natrijevega hialuronata in sicer 0,3%. To je skoraj dvakrat več kot klasična oblika VISMED®-a. VISMED® GEL omogoča dolgotrajno lajšanje trdovratnih težav s suhim očesom. Raziskave so pokazale, da višja koncentracija hialuronata v vlažilnih kapljicah podaljša čas zadrževanja le teh na očesu. Višja koncentracija poveča debelino in stabilnost solznega filma. VISMED® GEL tako kot ostale oblike vsebuje vse ključne esencialne ione in zagotavlja vlago očesnemu tkivu.

Zaradi višje koncentracije natrijevega hialuronata je VISMED® GEL potrebno manjkrat nanašati, občutek pri uporabi pa je tak, kot bi oko prekril nežno svilnat vlažilen film. 

VISMED® GEL je na voljo v pakiranju z 20 monoodmernimi vsebniki po 0,45ml.

Ne vsebuje konzervansov.

VISMED® GEL je na voljo brez recepta v vseh lekarnah in določenih specializiranih trgovinah.


 Kako uporabiti VISMED GEL®:

Odlomi pokrovček in konico odmernika usmeri direktno nad oko. Na rahlo pritisni na odmernik in pusti, da ena do dve kapljici zdrsneta iz odmernika na oko. Kapljice nanesi v veznično vrečko, razen če zdravnik ne svetuje drugače. Takoj po nanosu se lahko pojavi občutek zamegljenosti, ki hitro izgine. Po nekaj mežikih se VISMED® GEL razporedi po očesu in ustvari dolgotrajen in prosojen zaščitni film.

VISMED® GEL se lahko uporablja pri nošnji kontaktnih leč (mehkih in trdih).

Ker VISMED® GEL ne vsebuje konzervansa svetujemo, da se vsebnik po uporabi zavrže.